Ultimul film din seria Piraților vrea să își regăsească rădăcinile

În timp ce își promova ultimul film, Maze Runner: The Scorch Trials, Kaya Scodelario/Kaya Rose Humphrey (foto)a vorbit despre tendința noului film cu pirați, în care a fost distribuită în rolul central feminin, relatând: „Are mult mai multe lucruri în comun cu primul film, și aceasta este direcția în care (producătorii) au vrut să îl aducă. Au vrut să se întoarcă la începuturi. Au vrut să existe această călătorie eroică, și pentru ca aceasta să aibă logică, a trebuit să lege lucrurile între ele și să găsească noi fire narative…”

Aceste aspecte par să dea de înțeles că seria vrea, pur și simplu, să simplifice acțiunea și povestirea de la următorul film, comentează editorii publicației CinemaBlend. Dacă există un consens că Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl nu este un film cu o acțiune plauzibilă, având ca personaje schelete și altele, este totuși mai simplu de urmărit decât filmele care i-au urmat. Acestea au adăugat elemente din folclorul marinarilor: luminile verzi de la orizont la apus (un fenomen optic cunoscut care are loc pe mare), Davey Jones – inspirat de legenda Olandezului Zburător sau celebrul monstru marin Kraken, toate îngrămădite în sequel-uri mai mult sau mai puțin agreate de public.

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales este despre personajul lui Javier Bardem, Captain Salazar, care îl urmărește pe Jack Sparrow, aflat în căutarea tridentului lui Poseidon.

O parte din acest film implică schimbări cu privire la cine va apărea mai mult pe ecran în următorul film cu Pirații. În primul film din serie, Căpitanul Jack Sparrow (Johnny Depp) era în mod evident mai degrabă un personaj secundar comparativ cu restul filmelor, și mai degrabă o contrapondere corectitudinii lui Will Turner (Orlando Bloom), precum Han Solo față de Luke Skywalker, coentează CinemaBlend. Pe măsură ce popularitatea i-a crescut, i-a crescut și vizibilitatea în cadrul seriei. Declarația lui Scodelario confirmă că seria este deschisă către noi dezvoltări, ceea ce înseamnă că Sparrow va reveni la un rol secundar în fața unor nou veniți, rămânând totuși o sursă de umor și de atmosferă, dar fără să mai fie protagonistul filmului. El ar putea să predea ștafeta unor actori mai tineri – precum Scodelario care o joacă pe Carina Smyth. Și astfel, seria ar putea, dacă nu să se întoarcă la original, să își îmbunătățească anumite părți.