Peste 5.000 de persoane din toată Țara Zarandului au venit la Serbările Naționale de la Țebea, desfăşurate duminică în memoria eroului moţilor Avram Iancu.

De data aceasta, evenimentele s-au caracterizat printr-o atmosferă de calm şi prin absenţa declaraţiilor politice. La eveniment au luat parte mai mulţi politicieni, miniştri şi parlamentari, cu toţii afirmând că au venit la Ţebea pentru a cinsti memoria lui Avram Iancu. Au fost prezenți, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, ministrul Apărării, Mircea Duşa, preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, şi copreşedintele PNL Vasile Blaga.

Un sobor de preoţi a oficiat o slujbă religioasă la mormântul lui Avram Iancu. La finalul slujbei au fost depuse coroane de flori din partea celor prezenţi, iar un pluton de militari a prezentat onorul şi a defilat prin faţa participanţilor.

Serbările Naţionale de la Ţebea s-au încheiat cu un spectacol la care au luat parte mai mulţi artişti cunoscuţi ai folclorului românesc.