Timișorenii de toate vârstele au venit, duminică, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Banat” să urmărească demonstrațiile și parada organizate de Ziua Pompierilor.

Evenimentele au început de dimineață odată cu discursurile oficialităților locale. Pe platoul din faţa unităţii, a fost prezentat un exerciţiu de simulare a unui accident rutier urmat de un incendiu. Timișorenii au putut vedeea care sunt procedurile de descarcerare a victimei, cum se acordă primul ajutor medical de urgenţă şi cum este transportată victima la spital.

Cel mai aşteptat moment a fost defilarea pompierilor timişeni. Deschiderea coloanei de defilare a fost realizată de Drapelul de Luptă al unităţii, purtat cu demnitate de Garda de onoare a unităţii. Cei mai încântați au fost copiii care au urmărit cu sufletul la gură atât defilarea cât și demonstrațiile pompierilor timișeni.

La Arad, mai mulți pompieri au fost avansați în grad înainte de termen și recompensați de Ziua Pompierilor. Ceremonia a avut loc pe platoul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad. Pompierii recompensați s-au remarcat în misiuni complicate în care au salvat viața mai multor oameni, iar unii au intervenit chiar când se aflau în timpul liber. Mai mulți copii au venit să le ureze La mulți ani pompierilor arădeni, de ziua lor.