Donează un ban și ajută la construirea un spital!Aşa se strâng fondurile pentru construirea primului spital oncologic pentru copii.

Asociația 1leu.org a organizat în acest weekend, pentru a doua oară campania de strângere de fonduri la ieșirea de la stația de metrou Constantin Brâncoveanu chiar lângă Parcul „Lumea Copiilor” din Bucureşti.

Bucureștenii au fost provocați să doneze marunțișul de prin casă, iar până acum s-au adunat aproximativ 1000 de kilograme de monede, transformati în lei asta înseamnă aproximativ 200.000, bani destinați sutelor de copii diagnosticaţi anual cu o formă sau alta de cancer.

Dacă fiecare român ar dona un leu o dată la nouă luni, în trei ani s-ar strânge banii necesari pentru a construi primul spital oncologic dedicat exclusiv copiilor din România.
Este calculul făcut de Alex Zamfir, tânărul care a lansat această campanie.

Alex a declarat pentru Bucuresti FM că „fiecare bănuţ care vine ne aduce mai aproape de cei 80 de milioane de lei care ne trebuie pentru a construi şi a dota acest spital pentru copiii bolnavi de cancer.”

În vară, în numai o jumătate de zi, voluntarii au cântărit câteva sute de kilograme de monede. Saci întregi au venit din mai multe oraşe din ţară, unde oamenii au pus mână de la mână ca să ajute copiii bolnavi.

Prima strângere de fonduri a fost în luna iunie, atunci când iniţiatorii proiectului au strâns o tonă de monede, deşi se aşteptau la doar 100 de kilograme.

Cei care vor să doneze bani pentru spitalul de copii mai pot merge până la ora 18:00 la intrarea în Orăşelul Copiilor, lângă staţia de metrou Constantin Brâncoveanu.

Bucurestenii s-au mobilizat si astazi exemplar si au donat monede pentru construirea primul spital oncologic pentru copii.

Pentru construirea si dotarea primului centru medical independent, de oncologie si hematologie pediatrica din Romania este de nevoie insa de 80 de milioane de lei.
Organizatia si-a propus sa stranga in acest weekend doua tone de monde, dupa ce, in vara, a adunat o tona de banuti in numai o zi. insert alex
Si pentru ca fiecare banut aduce asociatia mai aproape de cei 80 de milioane de lei – bani necesari construirii spitalului – oamenii s-au mobilizat exemplar insert oameni

Asociatia 1 Leu desfasoara si alte evenimente de strangere de fonduri pentru construirea spitalului.
Este vorba despre crosurile care sunt organizate lunar.
Bucurestifm sustine acest proiect.