Podul Øresund – o minune infrastructurala de acum 15 ani

Aceasta sosea unica face legatura intre capitala Danemarcei, Copenhaga, si orasul Malmö din Suedia. Podul Øresund a fost conceput de arhitectul danez George K.S. Rotne si a fost inaugurat acum 15 ani! Podul, care se intinde pe o suprafata de 8 km inainte de a tranzita o insula artificialaprintr-un tunel de 4 km a fost inaugurat la 1 iulie, anul 2000.

Constructia este impresionanta atat din punct de vedere arhitectural, cat si al biodiversitatii:Asociatia Gradinii Botanice Lund a descoperit peste 500 de specii noi de plante pe insula creata artificial din materiale de dragare provenite de pe fundul marii.

La construire au fost descoperite bombe neexplodate din Al Doilea Razboi Mondial!

In ciuda a doua situatii care au ingreunat constructia tunelului – descoperirea a 16 bombe neexplodate din Al Doilea Razboi Mondial situate pe fundul marii si construirea unui segment de tunel incorect – acesta a fost terminat cu trei luni inainte de termenul de finalizare.

Preturile incep de la 25€ si ajung pana la 94€

Astazi, traversarea cu mașina costa 47€ pentru o singura calatorie, dar exista si pachete de 10 calatorii sau subscriptii anuale care aduc reduceri si de 50%. Pentru o masina de mare tonaj taxa creste la 94€, iar cei care tranziteaza podul cu motocicleta trebuie sa plateasca 25€.