Simona Halep a starnit hohote de ras din partea jurnalistilor la conferinta de presa care a urmat meciului pierdut in fata Flaviei Pennetta (61, 63), in semifinalele US Open. Intrebata daca ploaia ar fi ajutat-o in meciul cu Pennetta (asa cum s-a speculat ca s-a intamplat in partida cu Azarenka), Simona a declarat cu sinceritate: „Nici zapada nu m-ar fi ajutat astazi!”.

Jucatoarea noastra a spus ca nu a gasit energia pentru a juca mai bine si nici nu a gasit o cale prin care sa iasa din starea aceasta, iar adversara sa a jucat foarte bine.

„Nu am avut energie. M-am simtit ca la Wimbledon aproape. A fost foarte greu, Am incercat, totusi. A fost mai bine ca la Australian Open, cand am renuntat in timpul meciului. Aici am incercat sa gasesc solutia, dar nu am reusit. Am jucat multe meciuri in SUA. Nu e uşor sa fii suta la suta in fiecare zi. Am jucat in semifinale pentru prima oara aici, asa ca e bine. Am avut emotii inainte de meci, le-am simtit in stomac. Nu a fost usor sa intru pe teren. Dar nu vreau sa-mi gasesc scuze. Ea a fost mai buna, a jucat foarte bine. A fost cel mai bun turneu de Mare Slem al meu din acest an. O sa-mi iau cateva zile de pauza si apoi o sa revin la tenis. Sper sa fiu din nou increzatoare si sa joc cu placere”, a spus Halep.

Ea a fost intrebata daca ar fi ajutat-o in vreun fel daca ar fi venit ploaia si s-ar fi intrerupt meciul. „Nici zapada nu m-ar fi ajutat”, a spus glumind Halep.

Mats Wilander, realizator al „Game-Set-Mats” la Eurosport, s-a declarat dezamagit de prestatia Simonei Halep.

„Nu se poate sa faci asa ceva. Cand esti numarul mondial si ai sanse, nu trebuie sa-ti lasi adversarul sa respire. Presiunea a fost mare pe Simona Halep, dar eu nu prea cred in astfel de lucruri. Ea a fost deranjata de ceva, a facut multe greseli. Totusi, Flavia Pennetta a castigat meciul, nu Simona l-a pierdut. Flavia a jucat extraordinar, a prins o zi mare. A fost genul de meci in care poate ca si-ar fi invins orice adversara. S-a terminat atat de repede, nu-mi vine sa cred. E dezarmant pentru Halep, nu e bine”, a spus Mats Wilander la Eurosport.