Cei 2 angajati ai Crucii Rosii erau cetateni yemeniti si au fost impuscati in timp ce se deplasau cu masina dintr-o provincie din nordul tarii spre capitala.

Este cel de-al 2-lea atac asupra staff-ului Crucii Rosii din Yemen in numai o saptamana, spune comisarul european pentru ajutor umanitar si managementul situatiilor de criza, Christos Stylianides.

Atacurile nu sunt doar un afront la adresa legilor internationale si nu ameninta numai securitatea lucratorilor umanitari ci impiedica serios actiunile de acordare de ajutor oamenilor care au nevoie de asistenta. Comisia europeana va continua sa ofere sprijin umanitar populatiei din Yemen care sufera ca urmare a conflictelor, insecuritatii alimentare si malnutritiei, a mai spus comisarul Stylianides.

Evenimentele au loc la exact 2 saptamani dupa ziua mondiala a ajutorului umanitar cand comisarul spunea:

“Salvarea de vieti nu ar trebui sa coste alte vieti. Ne gandim la acei acei bravi barbati si femei care si-au pierdut viata in serviciul umanitatii. Ii onoram pe aceia care continua sa-si riste vietile in fiecare zi pentru a oferi ajutor oamenilor aflati in suferinta. Conflictele si insecuritatea fac din ce in ce mai dificila acordarea ajutorului umanitar”