Euranet plus debate, TV Big Crunch

Situatia din Calais este un simptom, intre altele, in Europa, al unei crize mai mari, spune Frans Timmermans. Este o criza a dimensiunii europene, si impune o reactie europeana. Calais poate si ar trebui sa fie un exemplu pentru cat de curajoase si durabile sunt solutiile care vor defini aceasta reactie europeana. Trebuie sa actionam uman asupra celor ce au nevoie de protectia noastra, cu solidaritate si responsabilitate dar si cu rigoare in aplicarea normelor comunitare, mai spune vicepresedintele Comisiei europene.

Frans Timmermans, care a vizitat ieri nordul Frantei impreuna cu comisarul pentru migratie si afaceri interne, Dimitris Avramopoulos si reprezentantii guvernului de la Paris, a anuntat acordarea unui ajutor suplimentar de 5 milioane de euro pentru autoritatile franceze care se confrunta cu un val din ce in ce mai mare de imigranti. In prezent in portul francez Calais si in jurul lui sunt circa 3 mii de persoane care locuiesc in tabere improvizate si care incearca sa treaca pe sub Canalul Manecii prin Eurotunel pentru a ajunge in Marea Britanie.

“Uniunea europeana acorda 266 de milioane de euro Frantei pentru perioada 2014- 2020 pentru finantarea actiunilor structurale in domeniul azilului, migratiei si integrarii.. Comisia este hotarata si pe deplin mobilizata, folosim si vom continua sa utilizam toate mijloacele”