Mihai Fifor este noul lider al senatorilor PSD, după retragerea din această funcţie a lui Ilie Sârbu!
Modificarea urmeaza să fie anunţată şi în şedinţa de marţi a plenului Camerei Superioare a Parlamentului, prima din sesiunea ordinară de toamnă.
În favoarea lui Mihai Fifor s-au exprimat 42 de senatori PSD, în timp ce contracandidatul său, Şerban Nicolae, a obţinut din partea colegilor săi 12 voturi pentru.

Dupa castigarea functiei de lider al grupului PSD, preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea l-a felicitat pe Mihai Fifor si a spus ca are încredere în el pentru a gestiona această poziţie şi pentru a menţine unit acest grup.

„Le mulţumesc colegilor pentru încrederea acordată si domnului preşedinte Ilie Sârbu pentru activitatea deosebită pe care a depus-o în aceşti trei ani de coordonare a grupului nostru senatorial. În opinia mea, suntem o echipă redutabilă şi în această sesiune parlamentară vor fi foarte multe lucruri de făcut şi, cu siguranţă, împreună şi în spiritul colegial care ne caracterizează vom reuşi să ducem mai departe un program legislativ cât se poate de serios, care să dovedească, dacă mai era nevoie, că PSD are un cuvânt important de spus în acest moment” a declarat noul lider al grupului senatorilor PSD, Mihai Fifor.