Bărbatul care a împuşcat mortal doi jurnalişti în timpul unei transmisiuni în direct în estul Statelor Unite şi-a exprimat frustrarea într-un lung manifest trimis prin fax canalului ABC News ca bărbat de culoare şi homosexual, manifestându-şi de asemenea furia după atacul armat de la Charleston.

ABC News, care a explicat că a primit faxul după ‘aproape două ore’ de la atacul armat ce a costat viaţa a doi jurnalişti de la postul local de televiziune WDBJ7, a publicat extrase foarte scurte şi un rezumat al conţinutului manifestului pe site-ul său, notează AFP.

Autorul textului ‘spune că suferă de discriminare, hărţuire sexuală şi discriminare la locul de muncă. El spune că a fost atacat de bărbaţi de culoare şi femei albe şi povesteşte că a fost atacat doar pentru faptul că este negru şi homosexual’, afirmă ABC News.

În acest manifest, autorul, ‘Bryce Williams’, numele sub care lucra criminalul, afirmă că sentimentul său de ostracizare a fost dublat de o furie nebună după atacul armat de la Charleston în iunie, când nouă enoriaşi negri au fost împuşcaţi într-o biserică de Dylann Roof, un susţinător al supremaţiei albilor.

Bryce Williams a murit la câteva ore după ce i-a ucis pe cei doi jurnalişti. El s-a împuşcat în cap în timp ce era urmărit de poliţie.