Societatea Aquacaraş se află în prezent în executare silită din cauza unei corecţii financiare pe măsura ISPA a afirmat directorul adjunct al societăţii ing Dan Petrescu. Corecţia financiară a fost contestată în instanţă, iar Aquacaraş a câştigat procesul în urmă cu 3 ani. Actualul Minister al Fondurilor Europene a făcut recurs, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a clasat sentinţa iar ANAF-ul a pus sechestru pe toate bunurile distribuitorului regional de apă din Caraş Severin.  Societatea ar avea posibilitatea să achite această datorie, dar eşalonat nu integralm cum solicită ANAF-ul. Singura opţiune pentru plata integrală ar fi un împrumut bancar, dar Aquacaraş nu are niciun fel de bunuri cu care să poată să gireze. Ing Dan Petrescu a solicitat consilierilor locali un aviz pentru ca societatea să poată gira acest împrumut cu echipamentele care au fost achiziţionate şi instalate prin măsura ISPA. O astfel de garanţie nu prezintă niciun risc pentru primăria Reşiţa, pentru că aceste echipamente sunt supuse uzurii, urmând să fie schimbate în viitor.

„Venim cu rugămintea de a ne sprijini”, a mai precizat Dan Petrescu. Riscurile sunt foarte mari nu doar pentru Aquacaraş, pentru că se poate pierde întreaga finanţare de peste 100 de milioane de euro pentru lucrările care se execută în prezent în judeţ, dar se pierd alte 100 de miluioane de euro prin programul POS 2, pentru care s-au început deja lucrările de proiectare. Un alt risc este acela ca Administraţia Fiscală să scoată la licitaţie de săptămâna viitoare atât Uzina de apă care deserveşte oraşul, cât şi un modern laborator de analiză a apei din întreg judeţul.

Consilierii locali au luat act de această solicitare şi au propus o întâlnire comună pentru găsirea unei soluţii viabile, întâlnire la care să participe alături de primărie, Consiliul Judeţean şi Prefectura.