Asociația „Învață să înveți” protestează, astăzi, între orele 15.30-17.30 în față sediului societății SalRom, administratorul salinei Slănic Prahova.
Potrivit reprezentantului Asociației, Sorin Ganciu oamenii vor să sensibilizeze conducerea SalRom să repare liftul de acces în salină.

“Vom încerca să-i determinăm, după un an de zile în care nu i-a interesat ce se întâmplă cu transportul turiștilor în salină și în loc să repare liftul au luat decizia cea mai proastă, adică să facă transport cu microbuze în salină, în felul acesta pe culoarele de acces de câțiva kilometri noxele auto deja au început să între ușor, ușor în salină, sunt oameni care se plâng că salinoterapia pe care o făceau până acum și care-i ajută să-și trateze bolile respiratorii nu mai are nici un efect, că începe să miroasă a noxe în salină.

Aici au fost făcute numai improvizații și în loc să pună mâna să repare roata care s-a stricat și să continue cu liftul de acum o mie de ani pe care-l foloseau și până în 2014 ei au încercat să găsească o metodă care este total neecologică, niște microbuze vechi, dărăpănate care fac prăpăd în salină.

Încercăm să-i sensibilizăm pe administratori, pe acești directori care stau prin birouri să nu distrugă turismul.. e păcat că această salină care este un punct de interes pentru bucureșteni și care se zice că are cel mai bun aer de pe Pământ, având în vedere adâncimea la care se află, să fie poluată de ignoranța unor directori”.