La sosirea pe Aeroportul ”Henri Coandă”, boxerul român Lucian Bute a declarat că vrea să redevină campion mondial.

”Vreau să redevin campion mondial. Mă simt foarte bine cu noua echipă cu care mă pregătesc în ultimul timp”, a spus Lucian Bute.

”După cum aţi văzut, totul a mers foarte bine, lucrurile au decurs aşa după cum mi-am dorit. A fost o lungă perioadă de inactivitate, în ultimii trei ani am avut doar un singur meci pe an, a fost foarte greu. Mă gândesc la faptul că de la ultimul meci trecuseră aproape 19 luni. Dar, pot să spun că această pauză mi-a făcut foarte bine. Am avut timp să mă gândesc la mine, am avut grijă de mine, am depăşit toate accidentările şi acum sunt complet refăcut. Acest lucru s-a văzut cred, sâmbătă seara, în ring. Am altă poftă de viaţă. Am avut nevoie de această performanţă. Aştept meciuri mari pe viitor”, a declarat Lucian Bute.

lucianbuteÎntrebat dacă a avut emoţii, el a menţionat:”Emoţiile au fost şi o să fie mereu. Este firesc să fie aşa. A fost o încărcătură specială, după o lungă pauză. Dar faptul că m-am simţit bine în cantonament, că am fost sănătos, că mi-am schimbat echipa, lucrez cu o echipă nouă, cam totul în jurul meu este nou. Cred că din punct de vedere psihologic m-a ajutat foarte mult. Astfel, am putut trece peste momentele foarte grele din trecut. Acum sunt foarte bine, sunt motivat, sunt încrezător în mine. În viitorul apropiat sper din tot sufletul să mai am şansa să disput un meci pentru titlul mondial şi sper să câştig, iar astfel să devin pentru a doua oară campion mondial”.

Întrebat când va boxa pentru titlul mondial, Bute a spus: ”Programul nu este încă stabilit. Poate o să fie direct un meci pentru titlul mondial, poate o să am înainte un alt adversar, iar apoi să lupt pentru titlu. Oricum, în această toamnă cred că o să disput primul meci”. Cu siguranţă voi intra în ring până la finalul anului. Poate undeva în toamnă, în lunile octombrie sau noiembrie”, a mai spus Bute.

 

Lucian Bute l-a învins prin KO tehnic în repriza a patra pe italianul Andrea Di Luisa, campionul european la categoria supermijlocie, în cadrul unei gale care a avut loc la Centre Bell din Montreal (Canada).

În vârstă de 35 ani, Lucian Bute a înregistrat cu această ocazie cea de-a 32-a victorie din cariera sa şi a 25-a înainte de limită, în palmaresul său figurând şi 2 înfrângeri. Fostul campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, disputase ultimul său meci oficial în ianuarie 2014, când a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal. Lucian Bute ar fi trebuit sa boxeze în data de 6 decembrie 2014 cu argentinianul Roberto Bolonti, dar lupta a fost anulată după ce românul a suferit o accidentare la spate.