Intervenţie dificilă pentru căutarea unui copil în vârstă de 10 ani, căzut într-un canal tehnologic, în zona bazinelor de decantare de pe platforma siderurgică de la Mircea Vodă, Călărași.

Un echipaj de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au intervenit timp de aproximativ trei ore pentru căutarea trupului copilului. Au fost solicitaţi şi scafandrii din cadrul Unităţii Speciale de Salvatori a I.S.U. Bucureşti Ilfov, însă până la sosirea lor, copilul a fost găsit şi adus la suprafaţă.

canal

În data de 16.08.2013, ora 12.11, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe platforma siderurgică din zona Mircea Vodă (aproape de canalul siderurgic), în zona fostelor bazine de decantare ale combinatului, pentru căutarea unei persoane de sex masculin în vârstă de 10 ani, Georgian B., despre care se presupunea că ar fi căzut şi s-ar fi înecat într-un canal tehnologic, cu o adâncime de aproximativ 6 – 7 metri.

Potrivit relatărilor martorilor, copilul se afla la pescuit împreună cu tatăl său, iar la un moment dat s-a îndepărtat de acesta, s-a urcat pe o platformă betonată şi în timp ce se juca a căzut în gol printr-o gură de acces într-un canal tehnologic, la luciul apei rămânând doar papuci şi o şepcuţă de culoare albă.

S-au desfăşurat operaţiuni de căutare – salvare a persoanei timp de aproximativ trei ore în condiţii foarte dificile (spaţii înguste şi posibilităţi limitate de intervenţie), fiind folosite cordiţe şi raci, ancore, o cange, o scară de fereastră, două hamuri, centuri şi cordiţe de siguranţă pentru salvatori

Copilul de 10 ani a fost găsit după aproximativ trei ore, însă fără semne vitale, în jurul orei 15.00 şi a fost scos la suprafaţă, unde a fost preluat de echipajele de prim ajutor.