9.000 de cititori au vizitat ediţia din acest an a Târgului de Carte Gaudeamus Litoral desfăşurat la Mamaia.
Conform tradiţiei, ultima zi a târgului a fost dedicată cu precădere câştigătorilor Trofeelor Gaudeamus, premiaţi în acordurile Fanfarei Forţelor Navale.

„Cea mai râvnită carte a târgului” a fost „Hoţul de cărţi” de Markus Zusak, apărută la editura RAO, iar marele premiu al Tombolei GAUDEAMUS, organizat pe baza buletinelor de vot ale publicului, a fost câştigat de Miruna Cobălaş din Constanţa.Ea va primi un zbor cu avionul cu durata de 30 de minute deasupra litoralului românesc.

În cadrul proiectului „Cărţile se întorc acasă”, vizitatorii au donat circa 400 de volume pentru bibliotecile rurale din comunităţile sărace.Cărţile strânse la ediţia din acest an a Târgului Gaudeamus Litoral vor ajunge în biblioteca unei şcoli din comuna constănţeană Ciocîrlia.

Circa 400 de volume au fost donate de către vizitatori şi Editura Casa Radio în cadrul proiectului „Cărţile se întorc acasă”, campanie care are ca principal obiectiv constituirea, prin donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor a unui fond de carte care are ca beneficiari biblioteci ale unor comunităţi subfinanţate din acest punct de vedere. Proiectul continuă o tradiţie care durează de la primele ediţii ale Târgului Internaţional GAUDEAMUS (Coşul Târgului) iar de la relansarea sa sub acest nume, în anul 2010, circa 115.000 de volume au îmbogăţit patrimoniul a peste 260 de biblioteci care nu au mai primit de
foarte mult timp fonduri pentru achiziţii. Volumele donate în acest an la GAUDEAMUS Litoral vor avea ca destinaţie biblioteca Şcolii generale nr. 1 din comuna Ciocîrlia, judeţul Constanţa.

Târgul GAUDEAMUS Litoral a încheiat Caravana GAUDEAMUS 2015 (după ediţiile de la Craiova, ClujNapoca şi Oradea) şi este evenimentul cu numărul 88 în seria Târgurilor GAUDEAMUS, iniţiate şi organizate de Radio România din 1994. Următorul târg din seria GAUDEAMUS va fi organizat în perioada 16 27 septembrie, la Bucureşti: Târgul GAUDEAMUS Carte Şcolară.