Parfumul este poate cea mai puternica arma de seductie, iar a te parfuma este o arta in sine. Daca stapanesti cateva trucuri in acest sens, te vei simti mereu ca o zeita.

Chiar daca ai facut o fixatie pentru produsul vreunei marci si folosesti acelasi parfum de ani buni sau chiar daca la tine in casa se afla o impresionanta colectie de parfumuri, ideea este una singura: sa mirosi ca si cum abia acum ai iesit din dus si te-ai parfumat.

Coco Chanel, couturičre française. Paris, 1936.     LIP-6958-102

Desi in teorie lucrurile stau intr-un fel, in realitate, insa, obisnuim sa “exageram” cand ne dam cu parfum. Sau sa ne dam cu parfum in zone unde se evapora foarte repede. Ca sa nu mai faci greseli, am intocmit o lista cu cele mai bune sase zone pe care poti aplica parfum. Si nu e lista noastra! Coco Chanel, una dintre cele mai stilate femei din lume, a alcatuit aceasta lista minune!

Daca vrei sa te asiguri ca vei mirosi senzational toata ziua – fara sa fie nevoie sa porti cu tine sticla de parfum, pentru a-l improspata de o mie de ori pe zi – iata care sunt cele cinci zone importante ale corpului care ar trebui parfumate, conform unei harti intocmite de Coco Chanel.

1. Parfumul se aplica pe par

Woman-putting-on-perfume

Firul de par este un si mai bun difuzor de arome decat pielea. Tot ce trebuie sa faci este sa fii atenta cum aplici. In loc sa pulverizei direct pe par (nu uita, alcoolul – chiar si cel in cantitate mica din parfum – usuca parul ), aplica-l pe peria de par pe care o folosesti in mod obisnuit, iar aroma se va dispersa subtil si in mod egal.

2. In spatele urechii

Asemenea incheieturilor mainii, zona din spatele urchii este considerata “zona de puls”, unde vasele de sange sunt situate foarte aproape de suprafata pielii, generand astfel mai multa caldura si amplificand mirosul. Plus ca rezultatul va fi imediat si pentru tine, care vei simti mirosul chiar dupa aplicare.

De asemenea, daca porti bijuterii, poti sa pulverizezi parfum si pe gat, pentru ca bijuteriile – in special colierele – sunt un bun transmitator de parfum.

3. Pe coloana

Stim ca pare foarte ciudat, insa Chandler Burr, expert parfumier, sustine ca zona coloanei este locul unde se creeaza echilibrul perfect al mirosului, acesta simtindu-se discret in jurul tau intreaga zi.

4. La incheietura dintre brat si antebrat

2367_fit512

Un alt punct cu vascularizatie puternica. Pentru a potenta cat mai mult difuziunea mirosului, da-ti mai intai bratele cu crema si abia apoi aplica parfumul.

5. In spatele genunchilor

Chiar daca amintirea unor cunostinte dobandite in liceu este aproape stearsa, cu siguranta ca iti vei aminti acum ca ti s-a spus ca in spatele genunchilor se afla una dintre cele mai calde zone ale corpului. Iata ca, pulverizand parfum pe acea suprafata, de vei bucura de aroma lui intreaga zi.