hyperion-craiova

Potrivit craiovaforum.ro, cea de-a doua garnitură electrică produsă de compania Softronic la Craiova vine cu o surpriză pentru craioveni și nu numai. Întreg exteriorul este decorat cu imagini din Bănie, însoțite de mesajul deja cunoscut:”Craiova 2021, oraș candidat împreună cu Oltenia, Capitală Europeană a Culturii, de văzut, de trăit, de povestit”

Imaginile prezintă obiective cultural-istorico-religioase din Craiova, printre care și cu Centrul Vechi animat de oameni. Toate capturile sunt realizate noaptea, iar linia de fundal este de un albastru marin.

hyperion-interior

Trenul Hyperion pleacă zilnic de la Craiova la ora 6:45, ajunge la Bucureşti-Nord la ora 10:15 şi soseşte la Constanţa la ora 12:29. Preţul biletului este de 70 de lei pe ruta Craiova-Constanţa şi 40 de la Bucureşti la Constanţa.

Trenul Hyperion II este supus, în această perioadă, testelor obișnuite, pentru ca în scurt timp să intre pe ruta Craiova-Brașov, cel mai probabil cu 1 septembrie. Asta pentru că prima garnitură Hyperion a fost mutată, pe 31 iulie, pe Craiova-Constanța pentru a fi acoperită ruta pe timpul verii. Însă ea va rămâne permanent cu această destinație. Reprezentanții Softronic au explicat că decizia a fost luată pentru că nu știau exact cât mai mai dura până vor finaliza al doilea tren, în condițiile în care au fost unele probleme cu furnizorii.