Serviciul Român de Informaţii este pregătit să preîntâmpine orice posibil atac cibernetic asupra băncilor din România, prin structura sa specializată.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, subliniază că nici o bancă nu a fost încă afectată de ameninţarea actuală.

„Serviciul Român de Informaţii a constituit o structură specializată denumită Centrul Naţional Cyberint structură de elită la nivel NATO şi la nivel chiar mondial care are ca principală misiune corelarea acestor sisteme tehnice de apărare cu capacităţile informative pentru a identifica şi furniza tuturor beneficiarilor informaţii necesare prevenirii şi stopării acestor agresiuni cibernetice.

Serviciul Român de Informaţii are în atenţie şi riscul potenţial ca sistemul bancar din România să fie ţinta unor atacuri cibernetice derulate prin intermediul aplicaţiei cunoscută în spaţiul public sub denumirea de Timba V3 adaptat pieţei bancare româneşti.

„Investigaţiile derulate până în prezent de către Serviciul Român de Informaţii împreună cu partenerii interni nu au confirmat existena unor victime în ţara noastră. Facem tot ce ne stă în putinţă pentru a limita asemenea atacuri cibernetice”, spune Sorin Sava.