Peste 7 kilograme de bijuterii şi alte bunuri suspectate a fi furate din străinătate, depistate, joi, la domiciliul unor constănţeni.

Poliţiştii de frontieră constănţeni, sub coordonarea procurorului din cadrul Curţii de Apel Constanţa, au identificat o grupare formată de cetăţeni români, care se ocupă cu introducerea în România şi ulterior comercializarea unor bijuterii şi a altor obiecte (ceasuri, laptopuri, telefoane mobile), obţinute în urmă săvârşirii unor infracţiuni de furt din locuinţe în state ale Uniunii Europene.

La sfârşitul lunii iulie, poliţiştii de frontieră au intrat în posesia unor informaţii cu privire la faptul că mai multe persoane din judeţul Constanţa sunt implicate în introducerea în România a unor cantităţi considerabile de bijuterii din aur şi argint, provenite din furtul din locuinţe în diferite ţări ale Uniunii Europene.

Bunurile erau trimise în ţară prin intermediul unor firme de transport, coletele fiind ridicate la destinaţie de către membrii reţelei, care, ulterior le comercializau.

În urmă documentării activităţii infracţionale a celor în cauză, în data de 13.08.2015, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Constanţa, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coasta, împreună cu lucrători din cadrul I.P.J. Constanţa şi cu sprijinul tehnic şi de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, au surprins în flagrant trei cetăţeni români care au ridicat de la o firmă de curierat din municipiul Constanţa cinci colete ce conţineau bunuri despre care exitau suspiciuni că ar fi furate din spaţiul U.E.

Ulterior, poliţiştii de frontieră au efectuat percheziţii la domiciliul unuia din membrii grupării, aflat pe rază localităţii Constanţa, de unde au ridicat în vederea confiscării următoarele bunuri:

– 1.773 de bijuterii din metal alb (lănţişoare, brăţări, cercei, inele etc.) în cantitate de aproximativ 6,3 kilograme;
– 211 de bijuterii din metal galben (lănţişoare, brăţări, cercei, inele etc.) în cantitate de aproximativ 1,8 kilograme;
– 1 armă de foc tip revolver cu 1 cartuş, 10 arme albe (săbii, macete, cuţite), 3 bucăţi obiecte de artă (statuete), 3 laptopuri, 2 tablete, 3 televizoare LCD, 30 bucăţi ceasuri, 8 telefoane mobile, 17 parfumuri, diferite articole de îmbrăcăminte, 1 aparat foto, tablouri, monede şi bancnote de colecţie, 1 autoturism marca BMW (în valoare de 9.000 euro) şi diferite înscrisuri ce au legătură cu cazul.

Persoanele în cauza sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în vederea continuării cercetrailor şi luării măsurilor legale ce se impun.

pistol furat

sabii furate

timbre furate

ceas furat

monede furate 1