Comorile, în valoare de 2 milioane de dolari, găsite pe vapoare spaniole scufundate în urmă cu 400 de ani, au fost vândute la licitaţie – a anunţat Casa de licitaţii Guernsey’s din New York.

Cel mai scump obiect vândut la licitaţia de miercuri, 5 august, provenind de pe vaporul Santa Margarita, a fost un potir de aur, în valoare de 413 mii de dolari, iar un lănţişor de aur găsit pe nava-soră, Nuestra Senora de Atochán, a adus venituri de 75 mii de dolari.

O lingură din aur, cu o multitudine de modele peruane şi spaniole, a fost vândută cu 62 mii de dolari.

Casa de licitaţii a păstrat anonimatul cumpărătorilor. La licitaţie au fost oferite spre vânzare 40 de obiecte de valoare, care au fost strânse din epave şi aduse la suprafaţă cu decenii în urmă de căutătorul de comori Mel Fisher, care a decedat în 1998.

Mel Fisher a găsit în epavele respective 40 de tone de aur şi argint, smaralde columbiene şi mai multe mii de lingouri de argint.

Vapoarele încărcate cu comorile Lumii Noi, care se îndreptau spre Spania, au fost scufundate în 1622 de un uragan, în apropierea grupului de insule Florida Keys.

Pe nava Nuestra Senora de Atochán călătoreau 265 de persoane, din care au supravieţuit doar cinci.

Epavele au fost găsite de Fisher în 1985, după 15 ani de căutări, iar licitaţia a fost organizată la aniversarea a 30 de ani de la descoperirea lor.