n fiecare an, Ziua Internațională a Tineretului  își îndreaptă atenția asupra unei chestiuni de ordin legal, cultural, economic sau social cu care se confruntă tinerii și marchează importanța tineretului ca parte a schimbării societății în care trăim.

În 2015, tema propusă este Angajamentul civic al tinerilor. Națiunile Unite desfășoară o campanie online pînă la Ziua Internațională a Tinerilor. Prin intermediul acesteia tinerii își vor putea împărtăși istoriile și ideile legate de activitățile de angajament civic prin distribuirea fotografiilor/opiniilor/ideilor/experiențelor  care transmit un mesaj de angajament civic, utilizînd hashtag-ul #YouthDay  pe rețelele de Facebook și Twitter sau prin organizarea unui eveniment de Ziua Internațională a Tinerilor.

Ministerul Tineretului și Sportului va marca Ziua Internațională a Tineretului  prin promovarea istoriilor de angajament civic a tinerilor din Moldova.

Ziua internațională a Tinerilor a fost desemnată de către Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluția adoptată în anul 1999.