Şase trenuri de călători, în care se aflau aproape 900 de persoane, au rămas blocate în cursul nopţii de marţi spre miercuri în mai multe gări din judeţul Hunedoara, după ce locomotiva unui mărfar a luat foc între staţiile Merişor şi Băniţa, într-o zonă inaccesibilă intervenţiei pompierilor militari.

Incidentul de pe calea ferată a blocat circulaţia feroviară între staţiile Simeria şi Petroşani, cinci trenuri accelerat care se îndreptau spre Mangalia, Constanţa, Târgu Jiu, Cluj şi Simeria şi unul internaţional, care mergea spre Burgas fiind nevoite să aştepte în gările Bretea, Pui, Baru, Crivadia şi Petroşani, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Trei trenuri, în care se aflau aproximativ 800 de pasageri, au fost redirecționate spre litoral, pe o rută ocolitoare.

Ceilalți pasageri care călătoreau spre Petoșani și Târgu Jiu au fost notificați prin intermediul polițiștilor, jandarmilor și șefilor de tren despre situație și au fost îmbarcați în mijloace de transport în comun și transportați spre destinație.

De asemenea, pasagerii blocați în Petroșani au fost preluați cu mijloace de transport în comun și mutați într-un tren care a fost redirecționat spre Simeria.