Spitalul din oraşul Săveni, în judeţul Botoşani, nu va mai avea Compartiment de obstetrică-ginecologie şi neonatologie, a anunţat, astăzi, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, Corneliu Mihai.

Potrivit acestuia, desfiinţarea compartimentului va avea loc în contextul numărului scăzut de naşteri şi a costurilor mari de funcţionare.

‘Consider că toate mămicile trebuie să nască în condiţii civilizate şi decente la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie. Avem o maternitate la Botoşani reabilitată, care oferă condiţii. La Săveni, am opt naşteri pe lună’, a afirmat Mihai.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă a înaintat adresele de informare cu privire la desfiinţarea Compartimentului de obstetrică- ginecologie şi neonatologie către Consiliul Judeţean şi Ministerul Sănătăţii, solicitând avizul acestora. Personalul medical care va rămâne fără posturi, respectiv un medic, şase asistenţi medicali, patru infirmieri şi un statistician, vor fi redistribuiţi pe celelalte secţii ale Spitalului Judeţean.

Spitalul Orăşenesc Săveni a fost desfiinţat în 2011, în urma procesului de comasare a unităţilor spitaliceşti.  În prezent, el funcţionează ca secţie exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati.