Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că  nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naționale cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier, nici probleme majore privind fluența traficului pe arterele principale.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod Galben de caniculă şi disconfort termic, valabilă până pe 7 august în 31 de judeţe şi Bucureşti.

– în cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculului să fie efectuată în zone umbrite.

– atunci când în autovehicul se regăsesc copii sau bătrâni, este recomandabil ca aceştia să fie protejaţi de razele directe ale soarelui. Copiii nu vor fi lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate la soare, iar transportul lor pe distanţe lungi nu se va efectua în vehicule fără posibilităţi de climatizare.

– posesorii de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) sunt sfătuiţi să renunţe să conducă autovehicule pe drumurile publice în intervalul orar 10 – 18.

În timpul mersului, la drum lung, este indicată oprirea şi repornirea aerului condiţionat la anumite intervale de timp. Pe de o parte, se mai economiseşte combustibil (compresorul climatizării solicită suplimentar motorul), pe de altă parte variaţia uşoară a temperaturii interiorului nu face corpul aşa de expus temperaturilor mari, când se iese din maşină.

Circulația rutieră pe DN1C Gherla – Dej este întreruptă la kilometrul 49, din cauza unor lucrări de reparaţii la podul peste râul Someșul Mic, în zona localității clujene Buneşti (comuna Mintiu Gherlii). Pe parcursul executării lucrărilor, traficul rutier se desfăşoară pe DN1C-varianta de ocolire a municipiului Gherla. De asemenea, poate fi utilizat traseul alternativ DJ172F Gherla – Mintiu Gherlii – Mănăstirea – Dej.

Este de aşteptat ca vineri, 7 august, circulaţia să se intensifice pe principalele drumuri naţionale şi pe autostrăzi.
Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, poliția recomandă conducătorilor auto să respecte limitele de viteză şi regulile privind efectuarea manevrei de depăşire.

Totodată, conducătorii de autotrenuri sunt rugaţi ca atunci când circulă în coloană, să mărească distanţa între autovehicule, pentru a permite autoturismelor să depăşească.