Este constatarea șefei Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, Eva Man, care argumentează prin meseriile sezoniere ce se pot practica în această perioadă.
Luna trecută au fost identificate 27 persoane care lucrau fără forme legale, s-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 30 agenți economici, din care 2 au fost sancționați pentru muncă nedeclarată.
Eva Man:

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș în cursul lunii iulie au fost efectuate 98 de acțiuni de control. În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 51 de acțiuni, au fost identificate 27 de personae care munceau fără forme legale și s-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 30 de agenți economici, din care 2 agenți au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. Constatăm că în perioada de vară, numărul persoanelor care muncesc fără forme legale este în creștere față de lunile în care temperaturile sunt mult mai scăzute.

ITM Mureș a înaintat o sesizare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş de constatare a infracţiunii de primire la muncă a mai mult de 5 persoane fără încheierea unui contract individual de muncă.

Împarte cu prietenii tăi: