Nu exista o provocare mai mare pentru viitorul nostru si al generatiilor viitoare ca amenintarea reprezentata de schimbarile climatice, a spus Obama cu ocazia prezentarii planului american pentru energie curata.

Statele unite isi propun sa reduca emisiile de carbon ale centralelor electrice cu 32 la suta pana in 2o3o comparativ cu nivelurile din 2oo5.

Uniunea europeana a salutat planul liderului de la Casa Alba si eforturile sincere de reducere a emisiilor prin vocea comisarului pentru comert, Cecilia Malmstrom

“Ne bucura anuntul facut de presedintele Obama, desigur asta e o problema careia si noi ii acordam o importanta deosebita si cu siguranta suntem de parere ca asta este o confirmare a angajamentului Statelor Unite dupa cum am vazut dar si al altor tari catre Paris”.(malmstrom)

Si Fondul Mondial pentru Natura a salutat planul Casei Albe si a spus ca noile reguli de limitare a emisiilor centralelor electrice pe baza de carbune întrec Uniunea Europeana în acest sector.

Anuntul intervine la mai putin de 6 luni pâna la conferinta de la Paris asupra climatului unde se asteapta ca 195 de tari sa se angajeze sa limiteze la maximum 2 grade Celsius cresterea temperaturii pe glob.