Festivalul VIS DE STEA - Moinesti, jud. Bacau
Festivalul VIS DE STEA - Moinesti, jud. Bacau

Suntem în plin sezon estival, la sfârşit de an şcolar şi început de vacanţă binemeritată… dar nu pentru toată lumea! La sfârşitul lunii mai (30 – 31 mai 2015) dar şi pe parcursul lunii iunie (20-21 şi 26-28 iunie 2015) au fost invitaţi, în calitate de artişti-concurenţi (peste 500 de copii şi adolescenţi), să participe la la fazele finale ale festivalurilor naţionale de interpretare muzicală VIS DE STEA de la Moineşti, jud. Bacău,  CAMENA de la Piatra Neamţ dar şi la Festivalul Internaţional HERMANNSTADTFEST de la Sibiu.

Festiv. VIS DE STEA-Moinesti, jud. Bacau
Festiv. VIS DE STEA-Moinesti, jud. Bacau
Festivalul CAMENA - Piatra Neamt
Festivalul CAMENA – Piatra Neamt
Festivalul International HERMANNSTADTFEST - Sibiu
Festivalul International HERMANNSTADTFEST – Sibiu
Public Festiv. Hermannstadtfest Sibiu
Public Festiv. Hermannstadtfest Sibiu

De remarcat dorinţa puternică de perfecţionare a calităţilor artistice şi ambiţia de a urca pe podiumul festivalurilor a unui număr cât mai mare de copii şi tineri talentaţi din toate judeţele României. Acest lucru ne convinge de nevoia de educaţie artistică muzicală, de educaţie în general dar şi nevoia de a beneficia de modalităţi cât mai variate de exprimare în locuri de desfăşurare adecvate.

La aceste evenimente artistice, devenite tradiţionale, Radio România Regional – devenit şi el un partener media tradiţional şi deosebit de apreciat – a încurajat şi sprijinit tinerii deosebit de talentaţi, oferind câte două premii de promovare TINERE TALENTE, premii ce constau în realizarea unor scurte interviuri şi difuzarea unor piese muzicale interpretate de ei în cadrul emisiunilor de gen dar şi publicate pe pagina de internet a Radio Romania Regional.

Premianţii „Tinere Talente” sunt următorii:

Festivalul Naţional VIS DE STEA – Moineşti

  • Diana Andronic (Oneşti)
  • Daria Bahrin (Iaşi)

 

Festivalul Naţional CAMENA – Piatra Neamţ

  • Oana Răduc (Iaşi)
  • Miruna Diaconescu (Bârlad)

 

Festivalul Internaţional HERMANNSTADTFEST – Sibiu

  • Ioana Mîrţi (Oradea)
  • Catinca Popa (Bucureşti)

Mulţumesc colegilor de la Radio România Iaşi, Radio România Cluj şi Radio România Antena Sibiului pentru sprijinul acordat mediatizării acestor evenimente! Pentru detalii dar şi pentru a-i cunoaşte mai bine pe aceşti copii minunaţi, cu care România se mandreşte în ţara şi mai ales peste hotare, vă invităm să accesaţi link-ul http://romaniaregional.ro/articole/evenimente/tinere-talente

Pentru Radio România Regional,

Bogdan Dragomir – Realizator programe

Muzician – Membru al Juriilor Naţionale şi Internaţionale ale festivalurilor menţionate în acest articol

Articolul precedentDansurile irlandeze ajung luna aceasta pe litoralul românesc
Articolul următorPremiul TINERE TALENTE s-a acordat si in cadrul Festivalurilor de prestigiu „Delfinul de Aur” – Năvodari si „Sulina 2015” – Sulina, Delta Dunării!
Am fost si voi ramâne toata viata artist si muzician. Începând din anul 1993, am parcurs toate etapele de ucenicie în radio si în televiziunea particulara, de la Reporter la Director, iar din anul 2000 sunt Realizator de emisiuni si Coordonator de programe pentru Studiourile Regionale (Radio România Regional). Totodata, din acelasi an, sunt coordonator de proiecte artistice muzicale, în special pentru copii, organizator si coordonator din partea Radio România Regional, împreuna cu colegii mei de la Studiourile Regionale, al celor mai importante festivaluri nationale de creatie si interpretare. Sunt mândru de echipa de colegi cu care lucrez în cadrul Grupului Operativ si onorat de colegialitatea si de prietenia colegilor de la Studiourile Regionale. Sunt casatorit, am doua fete frumoase si destepte pe care le iubesc f. mult si sunt nascut în zodia Fecioarei. Va doresc sa fiti sanatosi, sa ramâneti conectati mereu la Radio România Regional, „ori(((unde))) va veti afla” si bineînteles „Auditie placuta!”!!!