Producţia de energie electrică a hidrocentralelor de pe Dunăre – Porţile de Fier I şi Porţile de Fier II – este mai redusă, marţi, cu aproximativ 30% faţă de o zi normală, când debitele se aflau la valoarea mediei multianuale a lunii august, de 4.300 metri cubi/secundă.

Potrivit Agerpres, surse din cadrul Sucursalei Porţile de Fier a Hidroelectrica SA au declarat că scăderea debitului cu 1.600 metri cubi/secundă din cauza secetei din bazinul hidrografic al Dunării şi afluenţilor săi a generat reducerea timpilor de funcţionare a turbinelor de la cele două obiective.

În mod normal, cele şase turbine de la Porţile de Fier I şi cele zece de la Porţile de Fier II ar trebui să pulseze anual într-un an mediu hidrologic în sistemul energetic naţional o cantitate de 5.241 GWh, lucru care în această perioadă nu se întâmplă din cauza volumului de apă redus uzinat.

Conform prognozei emisă de Institutul Naţional pentru Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, în următoarele patru zile debitele vor rămâne constate la staţiile hidrometrice Baziaş, Porţile de Fier I şi Porţile de Fier II, fapt care nu va influenţa pozitiv producţia de energie electrică.