Deşi luna iulie, prin tradiţie este o lună „înflăcărată” meteorologic, tinerii interpreţi muzicieni nu s-au lăsat impresionaţi nici în acest an şi au participat în număr mare şi s-au calificat in finalele concursurilor naţionale şi internaţionale de pe litoralul Mării Negre – „Delfinul de Aur”, Năvodari – şi din Delta Dunării – „Sulina 2015”! În cadrul Galei Laureaţilor a Festivalului Internaţional DELFINUL DE AUR de la Năvodari au fost acordate cu sprijinul Reţelei RADIO ROMÂNIA REGIONAL două premii speciale de promovare TINERE TALENTE concurenţilor Diana Andronic din Oneşti (14 ani) şi Alice Olivia Ghile (10 ani) din Cluj Napoca!

Gala festival Delfin 2015 Alice Olivia Ghile Juriul festivalului

 

 

 

 

 

 

 

 

Diana Andronic din Oneşti, va împlini 15 ani în luna Decembrie a acestui an, este elevă la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Oneşti şi studiază de aproape trei ani cursurile de canto ale Asociaţiei Culturale „M.Y. Art Music ArtŢ din Moineşti cu Prof. Irina Pashalov. Cele mai importante premii obţinute în anul 2015 sunt:

– TROFEUL “VIS DE STEA”, MOINESTI

– TROFEUL “DELFINUL DE PLATINA” , NAVODARI

– PREMIUL I “SULINA”, SULINA

– PREMIUL I “LUCKY KIDS”, ROMAN

– PREMIUL II “URSULETUL DE AUR”, BAIA MARE

Diana Andronic (foto by Kidsing)
Diana Andronic (foto by Kidsing)
Diana Andronic (foto by Party Oradea)
Diana Andronic (foto by Party Oradea)

 

 

 

 

 

 

 

 

Alice Olivia Ghile din Zalău, are 9 ani, este elevă în clasa a IV-a la Liceul de Artă ”Ioan Sima”- Zalău (clasa învățătorului Pop Chirilă, o fire sensibilă, îi place să cânte și să danseze. Activează ca solistă și dansatoare în ansamblul folcloric profesionist ”Meseșul” din Zalău; laureată a numeroase festivaluri de muzică populară: ”Floare de lotus” (trofeul festivalului),”Mândru cântec sălăjan” (premiul I), ”Dor de cântec și joc”(premiul I) etc.

Studiază pianul de la vârsta de 5 ani (clasa prof. Smaranda Obreja);

Studiază muzică ușoară de la vârsta de 6 ani în grupul ”MInistar” Cluj-Napoca (profesori îndrumători Șerban și Carmen Băcilă).

Ghile Alice Alice Ghile

Palmares pentru anul in curs (2015):

Festivalul „Vocea cetății” Sighișoara    – Premiul 3

Festivalul „Ursulețul de aur” Baia Mare    – Trofeul de aur

Festivalul „Armonia” Cluj-Napoca        – Trofeu 9-11

 

Festivalul „Floare de Lotus” Oradea         – Premiul 1

Festivalul „Delfinul de aur” Năvodari       – Trofeul de aur

Festivalul „Mamaia copiilor” Constanța     – Premiul 1

De asemenea, într-un loc de vis, pe faleza oraşului Sulina din Delta Dunării (Festivalul Naţional SULINA 2015), alte două tinere interprete laureate ale festivalurilor şi concursurilor din România şi din străinătate au obţinut premiile speciale de promovare TINERE TALENTE Teodora Sava din Piatra Neamţ (14 ani) şi Denisa Irofte din Oneşti (16 ani)!

Denisa Irofte din Oneşti, are 16 ani, este elevă a Colegiului Naţional „Grigore Moisil” din oraşul natal şi studiază canto de doi ani la Asociaţia culturală ”M.Y.MUSIC ART” cu Prof. Irina Pashalov. Cele mai importante premii obţinute în anul 2015 sunt:

– Premiul I -Festivalul Naţional ”Sulina 2015″

– Trofeul categoriei – Festivalul Naţional ”Vis de stea” Moinesti 2015

– Premiul II-Festivalul Internaţional ”Delfinul de Aur” Navodari 2015

– Premiul I – Festivalul Naţional ”Camena” Piatra Neamt 2015

Foto Denisa Irofte
Foto Denisa Irofte

 

 

 

 

 

 

De remarcat faptul că juriului, alcătuit din personalităţi ale culturii şi mass media din România şi de peste hotare, îi revine o sarcină din ce în ce mai grea la aceste festivaluri cu tradiţie de peste 15 ani, concursuri de prestigiu prin calitatea organizatorică si interpretativă, să decidă câştigătorii deoarece nivelul calitativ artistic al concurenţilor este foarte ridicat si departajarea primelor locuri de pe podium se realizeaza la diferenţă de doar câteva sutimi! Radio România Regional felicită premianţii şi organizatorii ambelor manifestări artistice de calitate de la Năvodari şi Sulina şi va încerca, având această datorie publică educativă, de a sprijini şi mediatiza tinerii muzicieni interpreţi ce se remarcă tot mai des pe scenele româneşti dar şi pe cele din străinătate! Multumim colegilor de la Radio Constanţa – Radio Vacanţa şi de la Radio România Iaşi pentru sprijinul mediatic acordat realizării acestor evenimente!

Pentru Radio România Regional,

Bogdan Dragomir – Realizator, Radio România Regional

Muzician, Membru al Juriilor Naţionale şi Internaţionale de la Năvodari şi Sulina!

P.S.: Vom face update cu materialele reprezentative (audio şi video) pentru premianţi pe măsură ce le vom primi de la ei!