7 persoane fizice şi una juridică, au fost trimise în judecată în dosarul de reabilitare al unor şcoli din Brașov.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a şapte persoane fizice şi una juridică în dosarul de reabilitare a unor şcoli din Braşov. Doi dintre inculpaţi, Cheşcă Daniel Valentin şi Blaga Cristina, responsabili cu implementarea proiectului de reabilitare a mai multor școli din judeţele Braşov şi Sibiu, au fost arestaţi preventiv, ei fiind acuzaţi de luare de mită, în formă continuată. Alte patru persoane , Prodan Valentin Radu – preşedintele comisiei de evaluare a ofertelor pentru achiziția de lucrări şi membrii comisiei respective Popescu Liviu Ionuţ, Ene Marius şi Agachi Petru, vor fi judecaţi sub control judiciar.

Primii trei sunt cercetați pentru abuz în serviciu, iar cel din urmă, Agachi Petru, administrator al S.C. Grand Construct Utilaje S.R.L., la data faptelor, este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, ambele în formă continuată.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată şi a firmei conduse de Agachi, pentru aceleaşi infracţiuni, iar Dăian Nicolae, președinte al comisiilor de recepție la terminarea lucrărilor în cazul a două şcoli din judeţul Sibiu,va fi cercetat în libertate pentru abuz în serviciu.