La prima rectificare bugetară din 2015, Guvernul a alocat suma de 25 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului dintr-un total de 67 milioane de lei alocaţi Secretariatul de Stat pentru Culte.

Lucrările de construcţie la Catedrala Mântuirii Neamului din Bucureşti se desfăşurau în ritm alert, la începutul lunii iulie, pe şantier fiind prezenţi 260 de muncitori, ziua şi noaptea. La edificiul care ar urma să fie finalizat peste aproximativ doi ani se lucra atunci la cota +27.

Catedrala Mântuirii Neamului este proiectată să dăinuie mai bine de 500 de ani şi să reziste la cutremure de peste 8,5 grade pe scara Richter,

Precizarea a fost făcută de inginerul Vasile Crăcăoanu – consilier patriarchal la Sectorul monumente și construcții bisericești al Patriarhiei Române.

El a mai declarat despre clădirea catedralei că este proiectată să reziste la toate cutremurele de peste 8,5 grade pe scara Richter ce pot apărea într-o perioadă de 500 de ani.

Reamintim că lucrările de execuţie aferente suprastructurii Catedralei Mântuirii Neamului au fost demarate în luna august a anului 2013.

De la această dată până la sfârşitul anului 2014 au fost finalizate în proporţie de 100% lucrările de execuţie a suprastructurii catedralei între cotele 0 m – +9m, şi 80% la cele între cotele +9 m – +18 m.

Începând cu luna ianuarie 2015 au fost demarate şi lucrările aferente nivelului +18m – +27m. Având în vedere şi sistemul piramidal de execuţie a lucrărilor adoptat în şantier, stadiul acestora la data de 15 mai 2015 este următorul: lucrările aferente nivelului + 9 m – +18 m au fost finalizate în proporţie de 100%; lucrările aferente nivelului +18 m – +27 m sunt finalizate în proporţie de 50%.