Atleta româncă Andrea Miklos a cucerit, medalia de aur în proba de 400 m, din cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului de la Tbilisi, cu un nou record personal – 53’68/100.

Aceasta este a treia medalie de aur a delegaţiei noastre, după cele obţinute de Georgiana Aniţei, la triplusalt, şi înotătoarea Maria Claudia Gâdea, la 400 m mixt.

Miklos, în vârstă de 16 ani, a făcut o cursă a turului de stadion excelentă, impunându-se clar, cu aproape o secundă şi jumătate în faţa principalelor ei urmăritoare, medaliata cu argint Yasmin Giger (Elveţia) – 55’02/100 (Personal Best) şi Katarina Sekulic (Serbia) – 55’09’.

Andrea Miklos, care a venit în capitala Georgiei de la Mondialele pentru cadeţi de la Cali, a trecut cu bine şi proba de foc a competiţiilor puternice consecutive, îmbunătăţindu-şi de la un concurs la altul performanţele.

Cu titlul ei, totalul României la Tbilisi este de 5 medalii, dintre care 3 de aur şi 2 de argint, bilanţ care urcă, deocamdată, ţara noastră pe un remarcabil loc 10 pe naţiuni.