Complexul de Agrement de la Valea Măriei şi Băile Termale din comuna Acâş, sunt două dintre locurile pe care, odată ajunşi în judeţul Satu Mare, trebuie să le vizitaţi. Mai apoi veţi avea suficiente motive pentru a reveni.

Situat în vecinătatea comunei Vama, la numai 2 kilometri distanţă de la DN 19 care face legătura între municipiul Satu Mare şi oraşul Negreşti Oaş, complexul de agrement Valea Măriei are toate ingredientele necesare unui sejur perfect. În zonă se află nu mai puţin de 11 izvoare de apă minerală şi unul de apă termală, iar în privinţa cazării se poate opta pentru hotelurile de două şi trei stele aflate în zonă. Datorită peisajului desprins parcă din poveşti, cei mai mulţi turişti preferă hotelul de trei stele, Valea Măriei, unde pot beneficia de piscină exterioară, saună, piscină acoperită, jacuzii, solar, teren de tenis, teren de fotbal, sală de fitness, restaurant, bar şi un părculeţ pentru copii.

La foarte mică distanţă, dar în acelaşi decor al pădurilor de stejar, cazarea se poate face la hotelul de două stele al Complexului Pintea, prevăzut cu bar şi terasă, piscină, saună, jacuzzi şi sală de fitness. În plus, apa termală de la piscină este apreciată pentru proprietăţile curative.

În cealaltă parte a judeţului, la o distanţă de circa 30 de kilometri de Satu Mare, se află Băile Acâş, destinaţie ideală pentru turismul balnear. Complexul Balnear Băile Acâş dispune de o capacitate de cazare de 162 de locuri în căsuţe şi în camerele unui hotel cu trei stele. Turiştii au la dispoziţie posibilităţi de relaxare la barul şi restaurantul hotelului, şi de tratament cu apă termală în cele trei bazine descoperite sau la cadă, în baza de tratament.Complexul mai este prevăzut cu locuri de joacă pentru copii, spaţii de campare pentru corturi şi locuri pentru picnic.

Descoperită cu sute de ani în urmă, apa termală de la Acâş este bogată în săruri minerale benefice pentru afecţiuni reumatismale inflamatorii şi degenerative, de nutriţie şi ginecologice, iar pe vremuri a fost apreciată de însăşli împărăteasa Maria Tereza.