Un material difuzat de Pro TV:

Click AICI pentru a vedea materialul video.

Vocile pe care le asculţi dimineaţă la radio nu au voie să fie triste. Nu au voie să fie lipsite de energie. Nu au voie să aibă o zi proastă. Totul pentru că cel care ascultă să înceapă ziua cu un zâmbet, să fie informat, să ia de la ei o doză de energie.

Pentru ei nu există acel moment dimineaţa în care sună alarmă şi o opresc ca să mai doarmă încă 10 minute. O mulţime de oameni îi aşteaptă la fix pentru a-şi începe ziua cu o porţie de energie. O responsabilitate care nu le permite luxul de a speră nici măcar la câteva minute de somn în plus.

Gabi Creţu şi Adelina Tocitu îşi încep ziua cu o cafea făcută pe fugă. Cuvântul de baza pentru ei este mişcarea şi viteză este un must do fără de care nu şi-ar putea face meseria cu talentul de care dau dovadă în fiecare dimineaţă.

Gabi are 39 de ani şi face radio de 17 ani. Adelina este de 11 ani la radio şi de 6 ani îşi începe dimineţile cu zeci de mii de români. „Totul începe la 4 şi 30 de minute, când sună ceasul. Mă îmbrac rapid şi ajung la radio, niciodată mai târziu de ora 5:15″, a dezvăluit Adelina Tocitu o picătură din viaţă ei.

„Dimineţile mele se leagă de răsăritul soarelui, se leagă de mare, de nisip. Momentul magic este cel în care spun Bună Dimineaţă Constanţa în fiecare zi” – Adelina Tocitu.

adelina

6,5 milioane de români ascultă zilnic matinalele de la posturile de radio naţionale.

„După ce îţi sună ceasul, cred că cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci este să nu mai negociezi cu tine şi să încerci să te umpli de entuziasm”, este deviza după care Gabi Creţu îşi începe dimineţile.

Sute de oameni îi ascultă în fiecare zi şi de energia lor depinde mesajul pe care îl trimit ascultătorilor. „Radio-ul este o magie. Lumea are viteză şi tu ca om de radio trebuie să te adaptezi la acest ritm. Asta pentru că trebuie să contezi în peisajul acesta. Programul pe care îl fac la radio este consolidat efectiv pe o partitura alcătuită din note de cofeină, pentru că fără nu se poate”, ne explică Gabi cum reuşeşte în fiecare zi să transmită oamenilor energia de care au nevoie.

Secretul lui? „Viaţa mea este compusă din foarte multe linguriţe de cafea. După aproximativ 8 luni de trezit la ora 4, pot să spun că am devenit un fel de expert în tehnologia somnului.” – Gabi Creţu

gabi

Orice greşeală se aude pe post. Orice moment de slăbiciune este public pentru toţi ascultătorii. Din acest motiv ei trebuie să fie plini de energie în fiecare zi. Să îi încarce pe cei care ascultă cu acel ceva care îi face să se simtă bine.

„De 11 ani sunt aici, fac parte din această echipa minunată care se numeşte Radio Constanţa, Radio Vacanţa, iar în ultimii şase ani dimineţile mele sunt legate exclusiv de radio şi nici nu le văd altfel nici în următoarea perioadă” – Adelina Tocitu.