La Vama Veche muzica și voia bună se îmbină de minune în fiecare vară.
Săptămâna aceasta, petrecăreților li s-au pregătit câteva evenimente speciale.

afis-joia-pacatosilor-webLocuitorii planetei muzicale Luna Pătrată o pot revedea pe Alina Manole în Vama Veche, joi – 30 iulie și sâmbătă – 1 august.
Reîntâlnirea cu femeia-poveste, ale cărei cântece vorbesc despre iubirile reale, cu inteligență în metaforă și umor, este de fiecare dată specială, întrucât Alina Manole reușește, pe scene de mii de oameni sau în săli intime de teatru, să pătrundă în inima celor care ascultă, delicat și…terapeutic. Experiența unui concert cu această artistă stârnește de multe ori uimire și încântare, mai ales celor care nu au avut ocazia să o vadă pe viu și să-i simtă energia, pasiunea, feminitatea și curajul de a da glas muzical unor subiecte tabu din viața fiecăruia. Iar cei care o cunosc deja, nu știu niciodată la ce să se aștepte, la ce mărturisiri…

Vama Veche este perfectă pentru mărturisirile Alinei. Și dacă joi, pe 30 iulie, artista va urca pentru a 9-a oară pe scena festivalului Folk You! Florian Pittiș, pe 1 august un spectacol special va avea loc la ora 11 dimineață, la Papa la Soni (fosta Roata). „Joia Păcătoșilor” – spectacolul Alina Manole & Raul Kusak – va fi cântat la cafeaua de dimineață (a Vămii, desigur). Voce și pian, cu mărturisiri incomode, cu adevăruri spuse la colțuri (de Lună Pătrată), cu un joc de-a drama finalizat în hohote de râs – acesta este un spectacol unic al unei „păcătoase” pe măsură!

Tot săptămâna aceasta, la Vama Veche, Folk Frate! lansează Afis lansare Folk Frateprimul album din istoria trupei!
Un preview al albumului poate fi auzit live pe scena Festivalului Folk You!, joi, 30 iulie, dar lansarea propriu-zisă a materialului discografic va avea loc duminică, 2 august, tot în Vama Veche pe plaja Corsarul, la Iron City, la ora 12:00.

Albumul, intitulat „…e mai bine așa!” , are 13+1 piese (o piesă are două variante de studio, în stiluri diferite), compuse pe versurile lui Eugen Moraru, cu o excepție de text a Alinei Manole, și poartă amprenta muzicală specială a membrilor trupei.

Folk Frate! nu este o trupă cu un debut clasic: a fost întâi de toate o reuniune de prieteni și s-a transformat într-un proiect profesionist de muzică tânără. Cele peste 400 de apariții publice din ultimii 9 ani și-au spus cuvântul și i-au transformat pe cei 4 – Mysha, Teddy, Johhnie și Elena în frați de proiect muzical. În plus, numele lor are un public pe măsura concertelor de până acum.

Stilul trupei a crescut în timp, de la folk clasic și piese clasice ale genului reinterpretate către un stil folk-rock dinamic și de bună dispoziție.
Vă garantăm că, cel puțin pentru cei care nu i-au auzit până acum, muzica lor are ce-i trebuie pentru a fi ascultată pe repeat! Pentru ca lucrul acesta să se întâmple, cine va fi în Vama Veche pe 2 august, să se prezinte la Iron City pentru a fi alături de FolkFrate! la lansarea făcută după tot tipicul: cu pixuri pregătite pentru autografe și cu tricouri pentru fanii adevărați! În București și în alte orașe din țară, albumul va fi lansat în luna octombrie – iată un alt argument pentru care prezența la lansarea din Vama Veche devine obligatorie!
*Albumul „…e mai bine așa!” reprezintă al 5-lea titlu al casei de discuri Luna Pr&Events.