Determinarea unui tânăr de a-şi urma visul, în ciuda unor condiţii dificile, i-a dat o nouă şansă de a studia designul vestimentar în Timişoara, la Universitatea de Vest.

Ionuţ Piscureanu este tânărul de 18 ani care se află în perioada în care îşi „schiţează” viaţa şi cariera. A creionat sute modele de haine iar acum încearcă să dea viaţă visului de a deveni designer vestimentar. Provine dintr-o familie numeroasă, cu o situaţie financiară precară. Nu a reuşit să ocupe unul dintre locurile bugetate de la Facultatea de Arte şi Design chiar dacă s-a pregătit cum a putut pentru admitere:

Totul a pornit de la pasiunea cu deseul. Îmi plăcea să desenez de când eram mic și am mers în direcția asta. Am lucrat schițe de modă, m-am pregătit așa cum am putut, am mers la Palatul Copiilor, am muncit acasă eu zic suficient, însă rezultatul nu a fost așa.

După ce o publicaţie gorjeană i-a prezentat situaţia, conducerea Universităţii de Vest a decis să îi acorde o şansă. Rectorul UVT, Marilen Pirtea:

Văzând dorința lui de a fi studentul nostru, Universitatea de Vest din Timișoara a decis, prin intermediul fundației universității să-i acorde o bursă care să acopere integral taxa de școlarizare și cazarea gratuită în cămin pentru anul universitar care urmează.

Ionuţ este hotărât să demonstreze că investiţia în el va fi una profitabilă:

Eu va trebui să am un job pe timpul facultății, dată fiind situația mea. Încerc să îmi găsesc insporație din cât mai multe lucruri, obiecte, ființe, orice opate reprezenta ceva pentru mine și îl pot creiona. Nu pot să spun unde m-aș vedea, dar sunt sigur că în domeniul modei, pentru că acesta a fost unul dintre factorii care m-a făcut să aleg. Era unul dintre puținele lucruri și era cel pus la inimă pe care l-aș face în viitor, domeniul în care m-aș vedea profesând.

Universitatea de Vest din Timişoara are în plan crearea unui sistem de burse pentru asemenea situaţii, pentru susţinerea celor care pot face performanţă, burse care să intre în vigoare din anul universitar 2016-2017.