RADET a obţinut în instanţă suspendarea provizorie a executării silite impuse de ELCEN.

Astfel, Regia va avea acces la banii necesari realizării reviziilor şi reparaţiilor la instalaţiile de alimentare cu energie termică a Capitalei.

Sistemul de termoficare are uzura mare şi sunt probleme frecvente în funcţionare, a declarat recent preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET, Gabriel Dumitraşcu.

Reamintim ca planul de revizii si reparaţii prevede înlocuirea a aproximativ 18 kilometri de reţea.

Decizia duce la suspendarea provizorie până la judecarea pe fond a contestaţiei la executarea silită, care va avea ca prim termen de judecată data de 25 august, suspendarea executării silite a RADET de către ELCEN fiind obţinută ca urmare a unei acţiuni depuse pe 23 iulie, la Judecătoria sectorului 3.

“Salutăm pozitiv decizia instanţei dată în dosarul privind suspendarea executării silite impuse de către ELCEN. Deşi este vorba despre o suspendare provizorie până la judecarea cauzei pe fond, vom avea acces la banii necesari realizării reviziilor şi reparaţiilor la instalaţiile de alimentare cu energie termică a municipiului Bucureşti. Prin această decizie banii pot fi folosiţi pentru a asigura continuitatea serviciului de utilitate publică”, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET, Gabriel Dumitraşcu.

El a spus că va acţiona pentru a le asigura bucureştenilor căldura şi apa caldă în sezonul rece.

“Îi asigurăm pe bucureşteni că vom continua să acţionăm pentru a realiza ce ne-am angajat la preluarea mandatelor în Consiliul de Administraţie şi pentru a asigura în sezonul rece căldura şi apa caldă”, a adăugat Gabriel Dumitraşcu.