Ciclistul britanic al echipei Sky, Chris Froome, a câştigat pentru a doua oară în carieră Turul Franţei. El s-a impus în ediţia cu numărul 102 în faţa rutierilor formaţiei Movistar, columbianul Nairo Quintana şi spaniolul Alejandro Valverde. Froome, în vârstă de 30 de ani, a mai câştigat Turul Franţei în 2013. Rutierul britanic, care a câştigat în acest an o singură etapă în Turul Franţei, s-a impus şi în clasamentul căţărătorilor.

În clasamentul pe puncte s-a impus slovacul Peter Sagan (Tinkoff-Saxo), Nairo Quintana a fost cel mai bun tânăr ciclist, iar francezul Romain Bardet (AG2R – La Mondiale) a fost desemnat cel mai combativ rutier.  Clasamentul pe echipe a fost câştigat de Movistar.

În ultima etapă, disputată pe distanţa a 109,5 kilometri şi care s-a încheiat pe bulevardul Champs-Elysees din Paris, s-a impus la sprint germanul Andre Greipel (Lotto-Soudal), care a obţinut a patra victorie de etapă în acest an al Turului Franţei. Greipel i-a depăşit la sprint pe francezul Brian Coquard (Europcar) şi pe norvegianul Alexander Kristoff (Katusha).

Primele zece poziţii în clasamentul general au fost ocupate de următorii ciclişti:

1. Chris Froome (Sky) 84 de ore, 46 de minute şi 14 secunde
2. Nairo Quintana (Movistar), la un minut şi 12 secunde
3. Alejandro Valverde (Movistar), la cinci minute şi 25 de secunde
4. Vincenzo Nibali (Astana), la opt minute şi 36 de secunde
5. Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), la nouă minute şi 48 de secunde
6. Robert Gesink (Lotto-Jumbo), la zece minute şi 47 de secunde
7. Bauke Mollema (Trek), la 15 minute şi 14 secunde
8. Mathias Frank (IAM), la 15 secunde şi 39 de secunde
9. Romain Bardet (AG2R – La Mondiale), la 16 minute
10. Pierre Rolland (Europcar), la 17 minute şi 30 de secunde.