Este vorba de două seri de film în aer liber.

Bucureștenii sunt invitați astăzi și mâine, de la ora 18, să vină înarmați cu pături, pentru a ocupa un loc pe iarbă și a viziona scurtmetraje premiate la competiții de profil.
Programul de vineri vine cu pelicula „Mythopolis”, o comedie animată în care personaje legendare din mitologia greacă sunt nevoite să-și rezolve problemele în lumea de astăzi.

Tot o comedie va fi proiectată și mâine, filmul „Pistolar”, un western modern despre pericolul onestității absolute, povestit de un narator cu personalitate.
Proiecția va fi precedată de momente muzicale presărate cu momente speciale, decupate din filme clasice.

Biletele la „Marele Picnic” din Gradina Botanică pot fi achiziționate în avans prin MyTicket și Eventim, la prețul de 20 de lei pentru fiecare seară sau 35 lei pe abonament, dar și la fața locului la prețul de 25 de lei pe seară sau 40 lei/abonament.

În cazul în care vremea nu va permite vizionarea filmelor sub cerul liber, evenimentul va fi reprogramat pentru week-end-ul următor, vineri, 31 iulie și sâmbătă, 1 august. Marele Picnic încheie șirul de proiecții de vară ShortsUP, urmând ca scurtmetrajele să revină în Grădina Botanică în formulă de toamnă.
Evenimentul este organizat cu sprijinul Arcub și al Primăriei Municipiului București.