Începând cu 1 august, urgenţele de tip cod verde vor fi soluţionate la domiciliul pacienţilor de către medicii care vor deservi Compartimentul pentru Consultaţii de Urgenţă din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Satu Mare.

În cadrul unei conferinţe de presă organizate vineri, 24 iulie, directoarea Gabriela Opriş a declarat că deşi cele două ambulanţe cu dotări speciale pentru astfel de intervenţii există din 2010, lipsa medicilor dispuşi să efectueze gărzile necesare a împiedicat începerea activităţii. Din acelaşi motiv, noul compartiment nu va avea o activitate continuă.

Gabriela Opris

Vom avea şapte zile descoperite, deoarece singurii care au acceptat să facă gărzi sunt medicii care lucrează la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (Gabriela Opriş, director SJA Satu Mare).

Pentru a funcţiona la capacitate maximă, noul compartiment are nevoie de cel puţin şapte medici, pe lângă cei şapte care lucrează la Ambulanţă. Directoarea Gabriela Opriş afirmă că va încerca să acopere personalul lipsă cu medici împrumutaţi de la Serviciul de Ambulanţă Oradea.