Membrii formaţiei Trooper îşi manifestă dezaprobarea faţă de cazul fetei de 18 ani din Vaslui, care a fost violată de şapte bărbaţi într-o maşină pe un câmp.

Adevăratul scandal a izbucnit în momentul în care autorităţile nu s-au arătat impresionate de caz, iar indivizii au fost puşi în libertate pe motiv că „nu reprezintă un pericol public”. Discuţiile au fost alimentate şi de oamenii din comuna Văleni, de unde este eleva violată. Parte dintre aceştia consideră că băieţii au făcut o „greşeală a tinereţii”, iar alţii spun că fata este vinovată.

În acest context, Alin Dincă, solistul vocal al formaţiei Alin Dincă, şi-a exprimat pe Facebook revolta vis-a-vis de comportamentul violatorilor.
Iată câteva fragmente din mesajele artistului:

„1. NU înseamnă NU!
2. Nu exista „provocare” pentru viol. Asta înseamnă că toţi putem viola după propriile impresii cum că am fost „provocaţi”. Şi mulţi dintre voi veţi înţelege asta în puşcărie.
3. Un om se îmbracă fix cum vrea (foarte important).
4. Un violator nu se corectează niciodată. Deci nu are de ce să primească o nouă şansă.”

Pe lângă acest mesaj, mai multe persoane publice, printre care Andreea Paul şi Gabriela Firea, şi-au arătat revolta faţă de decizia ca cei 7 tineri să fie cercetaţi în libertate.

Mai mult decât atât, pe site-ul petitieonline.ro a fost lansată petiţia “Cerem arestarea celor 7 băieţi violatori din Vaslui”, semnată până în prezent de peste 157.371 de români. Inclusiv fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a semnat această petiţie.