Viceprimarul și liderul grupului majoritar din Consiliul General, Cornel Pieptea a calculat că majorarea tarifului la transportul și distribuția agentului termic va însemna un preț de 395 de lei/gigacalorie. Acesta va presupune, din partea Municipalității, un efort financiar suplimentar de 20 de milioane de lei, în acest an.
Liberalul spune că Primăria Capitalei are resursele financiare necesare majorării subvenției către RADET și că bucureștenii vor plăti, in continuare 170 lei/ gigacalorie.

Pieptea a explicat că proiectul de hotărâre privind majorarea tarifului de transport al energiei termice cu 18% trebuie să treacă prin faza de dezbatere publică, iar consilierii municipali nu îl vor adopta decât la pachet cu un alt proiect care să stabilească noua schemă de subvenționare, astfel încât scumpirea gigacaloriei să nu îi afecteze pe bucureșteni.
Viceprimarul este de părere că orice creștere a prețului gigacaloriei peste nivelul actual va duce la debransarea multor consumatori de la sistemul centralizat și la prăbușirea acestuia.