În acest moment, medicina personalizată este cea mai modernă și inovatoare formă de tratament pentru o serie de boli necruțătoare.
Din păcate, o mare parte dintre tratamentele personalizate și inovatoare apărute în ultimii ani nu se află pe lista medicamentelor și serviciilor gratuite sau compensate și, prin urmare, puțini bolnavi au acces la ele.

Medicina personalizată acționează asupra sau în interiorul celulelor cancerigene, cu mai puține efecte secundare și cu o eficientă sporită.
Tratamentul personalizat împiedică diviziunea și creșterea celulelor cancerigene, explică medicul oncolog Răzvan Curcăƒ:

Pe scurt, ceea ce este de reținut legat de acest subiect este că terapiile țintite sunt terapii de generație nouă care acționează asupra sau în interiorul celulelor cancerigene, cu mai puține efecte secundare și cu o eficientă sporită.
Acest tip de tratament obstrucționează creșterea și diviziunea celulelor cancerigene prin diferite moduri și la diferite nivele pe parcurul răspândirii bolii.