Muzică, dans și alte activități recreative – pe Strada Armenească din București.

Toate acestea vor avea loc între 7 și 9 august, când va fi organizat festivalul care să promoveze cultura și tradițiile armenești.

Vor fi concerte, spectacole de dans, ateliere de caligrafie și creație și momente de magie.

Vizitatorii vor avea ocazia să guste din mâncărurile armenești în cadrul restaurantului cu specific și să savureze tradiționala cafea la nisip.

De asemenea, de la bazar se vor putea cumpăra bijuterii, obiecte de ceramică, țesături, dar și cărți, icoane sau ilustrații cu motive armenești.

Nu vor lipsi activitățile dedicate celor mici, precum ateliere de pictură sau Lego.

În plus, vor fi deschise pentru public Muzeul şi Biblioteca Dudian și Biserica Armeană din București.

Expoziția permanentă a muzeului cuprinde cărți, manuscrise și obiecte de cult deosebit de importante și valoroase.

Pe lângă tradițiile armenești, bucureștenii vor avea ocazia să afle o parte din obiceiurile celorlalte minorități: Uniunea Elenă, Federația Comunităților Evreiești și Partida Romilor.

Festivalul Armenesc se va desfășura după următorul program: vineri, 7 august, între orele 18:00 și 22:00; sâmbătă, 8 august, între 10:00 și 22:00 și duminică, 9 august, între 10:00 și 22:00.

Manifestarea este organizată de Uniunea Armenilor din România, în parteneriat cu ARCUB, Primăria Municipiului București, Primăria Sectorului 2, Guvernul României – Departamentul Pentru Relații Interetnice și Arhiepiscopia Bisericii Armene din România.