Amenzi de aproape 700 de mii de lei si marfă confiscată, în valoare de peste 1 milion de lei. Acestea sunt rezultatele controlului făcut ieri de inspectorii ANPC în complexul comercial Dragonul Roşu. Comisarii ANPC au verificat respectarea drepturilor consumatorilor la comercializarea jucăriilor, îmbrăcămintei şi încălţămintei.

Principalele abateri constatate au fost lipsa informării corecte a clienţilor şi etichetarea necorespunzătoare a produselor. ANPC informează că au fost oprite temporar de la comercializare, produse în valoare de peste un milion de lei.

„Neconcordanţa elemntelor înscrise pe etichetă şi lipsa informaţiilor necesare au fost printre principalele abateri. S-au făcut prelevări de produse care vor fi trimise la Laboratorul Larex pentru a verifica dacă informaţiile înscrise sunt sau nu adevarate. Sfătuiesc consumatorii să fie foarte atenţi de unde-şi achiziţionează produsele şi să solicite bonul fiscal pentru a justifica achiziţionarea produselor în cazul în care vor să facă o reclamaţie. Astfel de controale vor continua, iar abaterile vor fi aspru sancţionate”, a declarat preşedintele ANPC, Marius Alexandru Dunca.