PSD trebuie să stabilească atitudinea şi modul de convieţuire în coaliţia de guvernământ şi să valideze o conducere interimară a formaţiunii, declară coordonatorul politic al social-democraţilor, Liviu Dragnea, după anunţul de duminică seara al lui Victor Ponta că nu va mai ocupa nicio funcţie de conducere în partid până la momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile DNA.

Liviu Dragnea consideră că premierul nu trebuia să renunţe la şefia PSD şi a respins posibilitatea unei demisii a lui Victor Ponta din funcţia de  prim-ministru:

Eu sper că o greşeală nu este urmată şi de a doua greşeală. Îi respect decizia, îl înţeleg, ar mai fi trebuit să aştepte, zic eu, să vedem ce se întâmplă cu acest dosar.

Până la urmă, fiecare este liber să ia deciziile pe care le crede de cuviinţă, bune pentru el şi pentru partid, pentru că am văzut că s-a gândit şi la el, dar şi la partid. Aproape toţi membrii de partid, că nu am putut să vorbesc cu toţi, vor ca PSD-ul să rămână la guvernare şi e firesc ca PSD-ul să rămână la guvernare cu Victor Ponta prim-ministru.

Pe de altă parte, vor totuşi să fie relaţii clare în coaliţie, să fie relaţii bazate pe respect, adică să fie coerentă funcţionarea coaliţiei. Sper să putem avea o discuţie unde să fie prezent şi Victor Ponta, care să lămurească lucrurile în coaliţie, dacă sunt ceva lucruri de lămurit. (Liviu Dragnea)

O şedinţă a coaliţiei de guvernământ ar urma să aibă loc luni, 13 iulie, după amiază. Liviu Dragnea mai spune că problema interimatului trebuie tranşată rapid în cadrul Comitetului Executiv Naţional, pentru că, dacă situaţia ambiguă de la conducerea partidului se prelungeşte, există inclusiv riscul ca unii membrii să părăsească PSD. Întrunirea forului naţional de conducere a PSD ar trebui să aibă loc cel mai târziu săptămâna viitoare, consideră Liviu Dragnea.