Daniela Iuliana Dragut, absolvent al Colegiului Mihai Eminescu, este o alta eleva de nota 10. Unul din cei 6 absolventi din Bucuresti care au terminat liceul cu medie maxima, fapt ce o determina sa priveasca cu incredere spre viitor. Colega noastra, Cristina Toma i-a pus cateva intrebari.

Cristina Toma: Ce reteta ai folosit pentru a obtine numai 10 la bacalaureat?
Daniela Iuliana Dragut: Este o reteta pe termen lung, de care trebuie sa tii. Nu te apuci sa inveti pentru bac in ultima luna sau in ultima saptamana ci mai degraba ar trebui sa te apuci la inceputul licelui, ca sa acumulezi niste cunostinte, ca la bac sa le pui si in practica.

CT: Care sunt planurile tale pentru viitor? Vrei sa mergi la facultate in tara sau vrei sa pleci in strainatate?
DID: Parerea mea este ca educatia are o valoare foarte mare la noi in tara si m-am gandit ca ar fi mai bine sa raman aici. Vreau sa merg la stiinte politice pe securitate si la drept pentru ca se impletesc foarte bine.

CT: Ce sfaturi ai pentru cei care urmeaza sa dea bacalaureatul?
DID: Nu esti niciodata prea preocupat sau prea batran ca sa inveti. Trebuie sa caute sprijin atunci cand nu sunt siguri sau cand nu se simt pregatiti intr-un anumit domeniu pentru ca la mine in liceu am beneficiat de sprijin din clasa a a 9-a. Profesorii s-au ocupat ca fiecare dintre noi sa inteleaga materia pentru ca nu toti avem aceeasi capacitate si aceeasi predispozitie pentru a intelege o anumita materie.

Împarte cu prietenii tăi: