Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a salutat, luni, acordul la care s-a ajuns în privinţa Greciei, pe care îl consideră o dovadă că Uniunea Europeană are capacitatea de a găsi în situaţii de criză soluţii pentru cele mai complicate probleme.

‘Iată, chiar în timpul acestei prezentări, deja primele informaţii vin de la reuniunea Eurogrupului, deja s-a ajuns la un acord cu privire la un nou program de asistenţă financiară pentru Grecia şi nu pot decât să salut, în numele Ministerului român de Externe, al Guvernului României, această soluţie care arată faptul că Uniunea Europeană are capacitatea de a găsi în situaţii de criză soluţii pentru cele mai complicate probleme’, a declarat Bogdan Aurescu.

Şeful diplomaţiei române a amintit că, în toată perioada crizei greceşti, Bucureştiul a sperat că va fi găsită o soluţie favorabilă pentru viitorul acestei ţări.

‘România a exprimat în toată această perioadă speranţa că vor fi găsite de comun acord soluţii care să însemne ‘da’ pentru viitorul european al Greciei. Am considerat întotdeauna că forţa proiectului european rezidă în capacitatea de a găsi soluţii comune în situaţii de criză’, a adăugat ministrul.

Liderii zonei euro au ajuns, luni, în unanimitate la un acord cu privire la Grecia referitor la un nou program de asistenţă financiară de la creditorii internaţionali, al treilea de acest fel în ultimii cinci ani.