Noile posibilităţi pe care le oferă consumatorului de radio şi televiziune progresul rapid al tehnicii, ca şi noile cerinţe ale publicului ascultător pentru conţinutul programelor – vor fi teme de discuţie timp de două zile, la Bucureşti, în cadrul Conferinţei “Media 2020”.

Deschiderea conferinței a fost difuzată în direct la Radio România Actualități și o puteți asculta înregistrată mai jos.

Au vorbit, printre alții, președintele Societății Române de Radiodifuziune Ovidiu Miculescu, Dr Javad Mottaghi – secretar general ABU.

Ovidiu Miculescu – Președinte Director General – Radio Romania: Până în 2020, audio-vizualul va suferi transformări majore în ce privește consumul de conținut radio – TV pe mobile, prin Internet și pe platformele hibride.

Trebuie să ieșim în întâmpinarea provocărilor de zi cu zi, trebuie să fim informați și trebuie să ne împărtășim experiențele.

Dr Javad Mottaghi – secretar general ABU: Suntem aici pentru a porni un dialog constructiv intre furnizorii de media din est si vest.

Suntem aici pentru a transforma provocarile in oportunitati, pentru a invata din experienta celorlalti.

Suntem aici pentru a privi catre viitor.

Think globally, act locally – asa facem in Asia!

Bogdan Aurescu, ministru de externe: Diplomația digitală și comunicarea social media au devenit instrumente indispensabile, complementare ale comunicării clasice.