Poliţiştii au găsit aproximativ 150.000 de pui vii în urma unor percheziţii efectuate miercuri dimineaţă în cinci judeţe la persoane bănuite de evaziune fiscală şi au ridicat documente, medii de stocare şi sisteme informatice, informează un comunicat de presă al IGPR.

De asemenea, şase persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

În urma celor 13 percheziţii domiciliare desfăşurate de poliţişti în Prahova, Tulcea, Suceava, Dolj şi Timiş, s-a constatat că pentru aceşti pui nu existau documente justificative.

Cei în cauză ar fi comercializat pui vii şi furaje fără a înregistra în evidenţele contabile ale societăţilor administrate toate operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale.

Totodată, în urma investigaţiilor derulate de poliţişti a rezultat faptul că o parte dintre achiziţii ar proveni din spaţiul intracomunitar iar livrările de pui vii şi furaje ar fi avut loc, la nivel naţional, cu precădere atunci când exista certitudinea unor vânzări în termen scurt, fără emiterea de documente fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat, prin activitatea infracţională desfăşurată, doar în perioadă mai – iunie, este estimat, la acest moment, la aproximativ 40.000 de lei.

La acţiune au participat 45 de poliţişti, fiind vizate şapte sedii ale unor societăţi comerciale şi şase domicilii ale unor persoane bănuite de evaziune fiscală, arată IGPR.

Activităţile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova